Stieglitz 19

Antony Cairns

OSC

Antony Cairns (1980) is een Engelse kunstenaar die woont en werkt in London , UK. Hij studeerde aan de London College of Printing, afgestudeerd in 2002. Hij is erg geintereseeerd in de geschiedenis van de fotografie en alternatieve drukmethodes en zijn werkwijze is gebaseerd op technieken waarbij hij gebruikt maakt van chemicalien. In 2015 won hij de prestigieuse Hariban prijs, wat hem toeliet om de techniek van collotype prints te bestuderen in het Benrido Collotype atelier in Japan. Zijn werk is getoond op Unseen, Photobastei in Zuruck, Photo London in London , Paris Photo in Parijs. Recente solo exposities waren de OSC series bij Roman Road in London en LA-LV in Kyoto , als deel van de Kyotographie 2016.

OSC series

Tijdens zijn verblijf bij het Benrido colltype atelier in Japan bezocht Cairns Osaka om de stad s’nachts te documenteren, zoals hij deed voor zijn legendarische LDN series. De OSC series is een reeks van 25 werken die het station en zijn onmiddelijke omgeving tonen. Zoals vroeger gebruikt hij rececycleerde materialen van het vroege digitale tijdperk, in dit geval gebruikte IBM punchcards. OSC is de eerste van een reeks werken waar hij punchcards met verschillende kleuren gebruikt om een nieuwe collage te maken van zijn werken.

LA-LV series

LA-LV brengt werken samen van zijn reeksen genomen in Los Angeles en Las Vegas in 2014 en 2015. Zijn werk gaat steeds over experimentele druktechnieken en alternatieve printmethodes. Alle werken van deze reeks zijn gemaakt met Agfa film, die dan bewerkt zijn om zwart wit negatieven te maken. Deze beelden die chemisch bewerkt zijn zijn daarna Duotone geprint, donkere zwarten en silvere inkt, die dit metaaleffect creeert, en dan gedrukt op aluminium platen.